+420 601 327 934

dagmar@dagmarludvickova.cz

Taška do porodnice k porodu císařským řezem

Dagi chystám se k porodu císařským řezem a všude na internetu narážím na články a doporučení na tašku do porodnice pro porod přirozený. Ach jo…

Toto je jeden z mnoha dotazů, které na mě míří od žen připravujících se na porod plánovaným císařským řezem. Tak co tedy do té porodnice vzít?

Jak si vybrat porodnici pro porod miminka

Když jsem čekala svoje děti, tak jsem třikrát procházela procesem výběru porodnice. Nyní toto procházím s každou jednotlivou klientkou. Defakto v 9 případech z 10 dostávám dotaz, jak vlastně na to a jestli na to existuje nějaký klíč.

No upřímně neexistuje. Každá jsme jiná, máme jiné požadavky a přání. To co bude souznět s jednou nemusí s druhou. Nicméně takový malý návod přeci jen mám. Jak tedy na to.

Zadečkem napřed aneb malý rebel

Lidstvo a svět potřebuje rebely. Rebelové mění svět. Bez rebelů by to nebylo ono. A děti, které chtějí na svět přijít zadečkem napřed, hold, takový malí rebelové bývají. Myslím, že na tomto se shodneme. Není jich mnoho a právě proto je vnímám jako výjimečné děti. Děti s jasným NÁZOREM.

Laskavý císařský řez

V čem ovšem spatřuji problematiku jako kontroverzní je využívání tzv. šetrného a jemného vedení porodu císařským řezem. Stále se u nás v České republice objevuje spíše výjimečně a majoritně je využíván starší tradiční způsob.

5 důvodů pro přítomnost otce u porodu císařským řezem

Co ženě a dítěti přinese přítomnost otce dítěte? Jaké skýtá jeho přítomnost výhody se dočtete v následujícím článku.

Císařský řez krok za krokem

Císař spoustu žen děsí a bojí se ho jak čert kříže. To ale není třeba. Tak jako u všeho platí, že je dobré mít informace a zdravý respekt. V tomto článku se proto mrkneme na to jak císař většinou běžně probíhá…

Budu rodit císařským řezem

Příprava na císařský řez. Vynechat? Nevynechat? Toť otázka. Rozhodně nevynechat, i když se připravuješ na přirozený porod.

V čem ti to pomůže?…

Jak poznám, že se blíží porod

Žena: “Ty Dagi a jak jako poznám, že se mi blíží porod? Víš já se moc těším a čekám na to své “UŽ je to tady”.

Tuto otázku mi dříve či později položí drtivá většina mých klientek, které doprovázím k porodu. Jak jim odpovídám se pojďme podívat níže…

Masáž po porodu

Poslední dobou dostávám od svých těhotných klientek dost často otázku zda mohou přijít po porodu na masáž. Jestli je to vůbec vhodné? A kdy mohou přijít? Pojďme se na to společně podívat a odpovědět na nejčastější otázky…

Co je to ten tajemný Access Bars®

Access Bars je soubor technik, které pomáhají zklidňovat a uvolňovat, tak aby život probíhal s větší lehkostí a radostí. Je mnoho popisů a definic pro Bars, které si můžete přečíst na mnoha místech a webech. Já bych ráda popsala co cítím při tom, když Bars dostávám a co mi popisují moji klienti.

Právo při porodu císařským řezem

„Dobrá praxe v jedné porodnici je důkazem, že to musí jít i všude jinde a že máte právo si tuto dobrou praxi zvolit…

Jak na kvasinky při kojení

Neustále se na mě obrací ženy s problémem „kvasinka“, tak jsem se rozhodla sepsat tento postup řešení, který jim radím. Nechť je vám všem ku pomoci….

Jak si vybrat první šátek

Jak na to. Jak neudělat chybu. Jak dobře vybrat. To v tomto článku najdete…

Přejít na článek…

Porodní příběh část 1.

Můj třetí porodní příběh, který mě jako matku a ženu naplnil a mám z něj nejlepší zážitek a ty nejlepší vzpomínky, vlastně začal už před 18 lety, kdy jsem na svět přivedla své první dítě…

Porodní příběh část 2.

Jak asi tušíte, tak své výhrůžky z předchozí části příběhu jsem nesplnila a po 8 letech jsem znovu otěhotněla…

Porodní příběh část 3.

Můj porodní příběh začal vlastně ještě před otěhotněním. Měla jsem za sebou dva porody císařským řezem…

Dulou v době Covid-í

Často se mě, jako mentorky, moje studentky ptají co mohou udělat pro své klienty, když jsou teď doprovody k prodům zakázány a oni s nimi nemohou do porodnice.
Každá dula si svoje služby a pomoc modifikuje jinak. Každá jsme v něčem specifická. Takže tento text berte jako inspiraci od jedné z vás milé duly…